Edzéseink 2019-09-03T13:18:51+00:00

Edzéseink

Vívóovi:

Hétfő és Péntek: 17:00-18:00

A Nagy Dóra által vezetett foglalkozáson elsősorban óvodáskorú (4-6 év) gyerekek vesznek részt. A foglalkozások fő célja, hogy megszerettesse a csemetékkel a mozgás örömét, kielégítse az örökmozgók mozgásigényét, megtanuljanak  a kicsik csoportban dolgozni, mindezt a vívás mozgásformáinak segítségével.

Vívósuli:

Hétfő és Péntek: 18:00-19:00

Ezt a csoportot is Nagy Dóra vezeti. A csoportba 6-8 éves korú gyerekek járnak. A foglalkozásokon rengeteg játékos feladaton keresztül fejlesztjük a gyerekek mozgáskoordinációs képességeit, életkori sajátságaik szerint a fizikális kondíciójukat, illetve a vívás technikai alapgyakorlatait.

Előkészítő csoport 1.:

H, K, Sz, Cs, P: 17:00-18:00

Ezen csoport foglalkozásain a 8-12 éves kezdő vívók illetve a vívósuliból felkerült gyerekek fejlesztik tudásukat Sári Zoltán vezetésével. A foglalkozásokon célirányosan fejlesztjük többek között a gyerekek kéz-láb koordinációját, fizikai kondícióját, figyelem koncentrációját. A tréningek során az ifjú vívók elsajátítják a vívótechnikák alapelemeit.

Előkészítő csoport 2.:

H, K, Sz, Cs, P: 18:00-19:00

A 12-16 éves idősebb kezdőknek ajánljuk ezt az oktatási formát. A kezdő csoporttól eltérő tanulási ütemet figyelembe véve a “haladó” csoportokkal időben párhuzamosan személyi edzők (Babinszki Dorottya, Rácz György, Serra Solt, Pártos Zsófia, Major Petra) előre meghatározott intenzív program szerint juttatják el a vívókat arra a szintre, hogy be tudjanak kapcsolódni a “haladó” csoport edzéseihez.

Haladó

Párbajtőr csoport:

H, K, Sz, Cs, P: 18:00-20:00

A haladó csoportban a korábban elsajátított alap technikai elemekre építve komplex technikai képzést kapnak a sportolók. A vívók Kovács Attila, Serra György, Serra Solt és Rácz György mesterektől csoportos foglalkozás és egyéni iskolák során kapják a későbbi  vívókarrierjük során elengedhetetlen technikai képzést.

Tőr csoport:

H, K, Sz, Cs, P: 18:00-20:00

Az utánpótlás versenyzői csoport tőr fegyvernemi részlege. Béres Zsolt és Serra György vezetésével a vívók megismerkednek a tőr fegyvernem speciális elemeivel.

Kard csoport:

H, K, Sz, Cs, P: 18:00-20:00

Ebben a csoportban a kard szakág iránt érdeklődő kezdő és haladó sportolók találják meg elképzeléseiket.

Utánpótlás párbajtőr versenyző:

A csoport: H, Sz, 15:00-18:00 és K, Cs, P: 18:00-20:00

B csoport: K, Cs, 15:00-18:00 és H, Cs, P: 18:00-20:00

16 év alatti versenyzői csoport. A foglalkozásokon a technikai, vívás-specifikus állóképességi képzésen túl előtérbe kerül a taktikai képzés is.  A vívók az edzések és a hazai versenyek során tanulják és tapasztalják meg az “éles” szituációkat. Serra Bendegúz, Serra György, Serra Solt, Béres Zsolt és Rácz György irányításával a vívók megtanulják, hogyan kezeljék a váratlan szituációkat, hogyan “kényszerítsék” akaratukat az ellenfélre, hogyan hozzák meg a másodperc tört része alatt a helyes döntéseket.

Élversenyzői csoport:

H, K, Sz, Cs, P: 15:00-18:00

A 16 évnél idősebb versenyzőket magába foglaló csoportban Serra Bendegúz és Serra Solt csiszolja tovább a vívók technikai tudását. A versenyzők hazai, nemzetközi és világversenyeken vesznek részt. Az edzések során az éves versenynaptárral összhangban időszakfüggő fizikális, technikai és taktikai képzés folyik. Európa- és világbajnokságok felkészülési időszakában a versenyzők segítik a válogatott vívóink felkészülését.

Szabadidős felnőtt csoport:

K, Cs: 18:00-20:00

A 16 évnél idősebb nem versenyző, illetve hazai amatőr/szabadidős versenyeken részt vevő vívók csoportja. A Béres Zsolt által vezetett tréningeken a jó hangulaton túl a megfelelő kondicionális állapot megszerzése a cél.

Egyetemi amatőr csoport:

Sze: 19:00-20:30

Ebben a csoportban az egyetemisták, vívástanulás formájában teljesíthetik a kötelező testnevelés órájukat. Serra Solt és Rácz György foglalkozásain megismerkednek a vívás alapelemeivel, szabályrendszerével. Az egyes szemeszterek során lehetőségük van a Debreceni Egyetemen nagy hagyományoknak örvendő Kamuti Jenő Egyetemi Bajnokság amatőr szekciójában való induláshoz.

Mozgássérült vívócsoport:

K, Sz, P: 18:00-20:00

Egyesületünk sikeresen pályázott az ÉAOP 5.1.3-10-es azonosító számú “Civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése” című pályázaton, melynek keretében hosszú idő után ismét lehetőségünk van kerekes székes, illetve mozgáskorlátozottak vívásoktatására. A pályázat keretében bővült a jelenlegi vívócsarnok és akadálymentes öltözők létesültek. Az edzéseket Dr. Zsadányi Judit szakmai felügyeletével Kovács Attila gyógytestnevelő vezeti. A kerekes székes víváshoz szükséges és elengedhetetlen speciális eszközöket a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Vívó Szövetség támogatásával szereztük be.