Világbajnokságon szurkolhatunk Göttlinger Daninak

A városvezetés is biztosította támogatásáról kerekesszékes vívónkat.

Hosszú útra és komoly megmérettetésre készül a debreceni Göttlinger Dániel. Szeptember 10. és 24. között rendezik meg Dél-Koreában a Kerekesszékes Vívó Világbajnokságot, melyen kard- és párbajtőr egyéni, valamint kardcsapat versenyeken is indul a Békessy Béla Vívó Klub tehetsége. Felkészülése alatt, szerdán délután Papp László polgármester és Széles Diána alpolgármester látogatták meg a debreceni sportolót a Békessy Vívócentrumban – derült ki a városháza közleményéből.

„Szerda délután bepillanthattam egy rendkívüli debreceni sportoló felkészülésébe, aki Magyarországot és Debrecent képviseli a Dél-Koreában, a világbajnokságon. Dani az elmúlt években sorra nyeri a hazai és nemzetközi versenyeket. Miatta és a hozzá hasonló debreceni fiatalok támogatására alapítottuk a Békessy Béla sportösztöndíjat. Úgy hiszem, Dani igazán megérdemelte! Így tovább és sok sikert a világbajnokságon!” — mondta Papp László polgármester.

A Békessy Béla sportösztöndíjas Göttlinger Dániel 2018-ban Satellite Világkupán első és második helyezést szerzett, míg a pisai Világkupán 4. helyezést ért el. 2017-ben világbajnoki 5. és 7., világkupa-versenyen aranyérme mellé egy ötödik helyezést is begyűjtött. Ugyanebben az évben az országos bajnokságon két bronzérmet is szerzett. A korábbi években Eb 6., világkupa 6-7. helyezésekkel és országos bajnoki dobogós helyekkel büszkélkedhet.

Széles Diána alpolgármester elmondta, hogy Debrecen nemcsak a látványos csapatsportokra épít, hanem ugyanúgy fontosak az egyéni sportágak is. Dani ebben kiemelkedően teljesít, kitartó és alázatos sportoló, a város minden támogatást megad a hozzá hasonló tehetségeknek. A debreceni sportolók számíthatnak Debrecen támogatására.

 

(A fotó forrása Papp László Facebook-oldala.)

2019-09-05T12:00:38+00:00