Világbajnoki finomhangolás a Békessy Vívócentrumban

Debrecenben készül a budapesti vb-re az ukrán, a spanyol és a kazah válogatott.

Hat év után ismét Magyarország ad otthont a vívó-világbajnokságnak: július 15. és 23. között a nemzetközi elit teszi tiszteletét Budapesten, a BOK Csarnokban. A 2020-as tokiói olimpia szempontjából is roppant fontos sportesemény előtt, július 4-től 14-ig Debrecenben készül az ukrán, a spanyol és a kazah válogatott. A világranglista első 15 helyezettje közül négy vívó is a Békessy Béla Vívócentrumban fog edzeni a nagyszabású viadalra.

 

Remek lehetőség
– Régóta jó viszonyt ápolunk a kazah nemzeti együttes vezetőjével, Tóth Ferenccel, aki korábban a magyar válogatott trénere volt, de 2008-ban elhagyta az országot. Dániában felépítette a helyi vívást, egyik tanítványa világbajnoki harmadik lett, majd felkérést kapott a kazahoktól, hogy juttassa ki csapatukat a tokiói olimpiára. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a vívótermünkben szeretné végezni a budapesti világbajnokságra történő finomhangolást. A táborhoz az olimpiai negyedik ukrán férfi válogatott, valamint a spanyol férfi és női párbajtőr csapat, sorukban a honosított Kiskapusi Dórával, illetve néhány dél amerikai és román vívó is csatlakozik. Számunkra is nagy lehetőség, hiszen a legjobb debrecenieknek, illetve környékbelieknek is alkalmuk nyílik együtt vívni a vendégeinkkel – mondta el Serra Bendegúz, a Békessy Béla Vívó Klub szakmai igazgatója.

Kiderült, Mihály Kata bár ezúttal nem vesz részt a vb-n, ugyanakkor mégis úgy döntött, elutazik Tatára, hogy segítse a magyarokat a felkészülésben. Debrecenbe csak a jövő héten tér vissza, hogy a külföldi vívókkal is tudjon edzeni pár napot.

Debrecen alpolgármestere, Barcsa Lajos is ellátogat majd az egyik foglalkozásra, ám hogy mikor, az egyelőre egyeztetés alatt van.

2019-07-03T14:50:26+00:00