Vége a lazsálásnak, jöhet újra a kőkemény munka

Vannak, akik kontakt edzéseken vehetnek részt, mások számára online formában tartják meg az edzéseket.

Az ünnepek elmúltak, mindenki szusszanhatott egyet, az új év elkezdődött, mindez pedig azt jelenti, hogy a Békessy Béla Vívó Klubnál is ismét beindulnak az edzések. Január 4-től a kontakt edzéseken a versenyengedéllyel rendelkező sportolók vehetnek részt. A párbajtőr versenyző csoport tagjai számára a vívóteremben tartják a tréningeket minden nap 16 és 19 óra között. A kard versenyző csoport növendékei szintén a vívóteremben gyűlhetnek össze minden nap délután négy és hét óra között. A tőrözők számára egyéni egyeztetés alapján tartanak foglalkozásokat. A kerekesszékesek a Békessy Vívócentrumban találkozhatnak hétfőn, szerdán és pénteken 16-tól 19 óráig.
Több csoport számára is online formában történik majd az oktatás. A vívó ovisokat hétfőn és pénteken 17-től 17.45-ig várják a gépek elé. A vívó sulisok hétfőn, illetve pénteken szegezzék a szemüket a képernyőre 18 óra és 18.45 között. Az előkészítő csoport tagjai minden nap délután öt és hat között „randevúznak” a virtuális térben.
A haladó (kard, tőr, párbajtőr) csoport (nyitott) online edzései minden nap 18.00-tól 19.00-ig tartanak. A felnőtt szabadidős csoport kedden, valamint csütörtökön fejlesztheti tudását online 18 órától 19.30-ig. A huszárkard és fénykard vívó csoport is szintén a weben képezheti tovább magát, előbbi csütörtökön 18.00-tól 19.30-ig, utóbbi hétfőn, illetve szerdán este hattól hétig.
A koronavírus elleni küzdelem érdekében különösen fontos, hogy a vívóterem területére mindenki kizárólag és kötelezően az orrot és szájat együttesen eltakaró maszkban léphet be. Minden kontakt edzés során kötelező a szájmaszk használata. A szülők, kísérők kizárólag az ügyintézés időtartamára (tagdíjfizetés, vásárlás), illetve a mosdó használatának erejéig tartózkodhatnak a vívócentrum területén.
A Faraktár utcai vívótermet kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató sportoló látogathatja, minden edzés előtt hőmérsékletmérés lesz. A terembe lépéskor továbbra is kötelező a kézfertőtlenítés mindenki számára. Az alábbi módosítások 2021.01.04-től visszavonásig vannak érvényben.

2021-01-03T22:16:28+00:00