Túl egy újabb eredményes hétvégén

Az elmúlt hétvégén is „bevetésre” indultak a debreceni vívók, akik több helyszínen is hallattak magukról. Tatán, az olimpiai edzőtáborban rendezték meg vasárnap a női párbajtőr Európa-bajnoki válogatót. A viadalon a Békessy Béla Vívó Klub és a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI) növendékei is elindultak. Mihály Kata, a Békessy klasszisa is visszatért, immár teljesen maga mögött hagyta a koronavírust, és a 8. helyre ért oda a válogatón. A Békessy fiataljai sem tétlenkedtek, immár ott loholnak Kata nyakán, olyannyira, hogy ezúttal Nagy Blanka meg is előzte klubtársát.
A férfiak számára is Tatán tartották az Eb-válogatót, a több mint 100 fős mezőnyben a DSC-SI párbajtőrözői bizonyítottak.
Az Újonc Férfi Kard Országos Bajnokságon, Nagykanizsán Czill Soma képviselte a Békessy színeit, az ifjú kardozó a 13. helyen zárt.
Az AvEnGarde GP második fordulóján is ott voltak a debreceni fiatalok, a hölgyek szépen helytálltak a versenyen: az U15-ösök között Oláh Enikő ezüst-, míg Szabó Panni bronzérmet szerzett.

Eredmények
Felnőtt Női Párbajtőr Válogató
7. Nagy Blanka Virág (Békessy), 8. Mihály Kata (Békessy), 29. Varga Dóra Lívia (Békessy), 40. Fedor Tamara (Békessy), 59. Kocsis Evelin (DSC-SI), 60. Vásárhelyi Éva (DSC-SI), 71. Babinszki Anna (DSC-SI)
Felnőtt Férfi Párbajtőr Válogató
53. Szodoray-Parádi Hunor (DSC-SI), 78. Kormos Levente (DSC-SI), 88. Balogh Szabolcs (DSC-SI)
Újonc Férfi Kard Országos Bajnokság
13. Czill Soma (Békessy)
AvEnGarde Kupa
Női gyermek párbajtőr (U13): 4. Serra-Páka Dorottya (Békessy)
Női serdülő párbajtőr (U15): 2. Oláh Enikő (Békessy), 3. Szabó Panni (Békessy), 11. Serra-Páka Dorottya (Békessy)

2021-06-07T20:39:15+00:00