Többen is dicsérték Mihály Katát

Remek teljesítménnyel rukkoltak elő a Békessy vívói a hétvégi Magyar Kupa fordulón.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok adott otthon múlt hétvégén a párbajtőrözők Magyar Kupa fordulójának. A viadalon, mely egyben válogató is volt, a Békessy Béla Vívó Klub tehetséges sportolója, Mihály Kata egyéniben a döntőig menetelt, és végül ezüstéremmel zárt. A megmérettetést a tatai Kun Anna nyerte.
A csapatversenyben is érdekelt volt a Békessy, a debreceni hölgyek a második kiemelt helyről kezdték a versenyt. A Békessy egyik formációja a negyedik, a másik a hetedik helyen végzett.
– Kata jó asszókat vívott, több felnőtt magyar bajnokkal is összekerült, és végül válogatott társától, Kun Annától kapott ki a döntőben. Szépen, színesen vívott, többen is dicsérték. Most egy viszonylag hosszabb szünet vár Katára, majd decemberben a felnőtt magyar bajnokságon lép pástra legközelebb. A csapatban is nagyot küzdöttek a lányok, ügyesek voltak. Összességében elégedetten értékelem a hétvégét – fogalmazott Serra Bendegúz, a Békessy Béla Vívó Klub szakmai igazgatója.

Eredmények
Női egyéni: 2. Mihály Kata, 34. Grijak Marta, 36. Milicic Andleja, 42. Fedor Tamara, 50. Kecman Milica, 76. Reményi Réka
Női csapat: 4. Békessy Debrecen (Mihály Kata, Fedor Tamara, Grijak Marta), 7. Békessy Debrecen (Kecman Milica, Reményi Réka, Milicic Andleja)

2019-11-18T17:53:14+00:00