Előregisztráció az edzésekre

Figyelem!

Tisztelt Szülök! Kedves Sportolók

A Vívóklub a kontaktedzések fokozatos beindításával megpróbálja hozzásegíteni a sportolókat a mozgás- és edzésigényük kielégítéséhez, a fizikai állóképességük megőrzéséhez, a mentális állapotuk fenntartásához-javításához, a korábbi jó közösségi kapcsolatok óvatos visszaállításához, a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Mindezt azonban csakis az egészségügyi biztonság megteremtésével szeretnénk elérni, vagyis a járványveszélynek való kitettség minimalizálása prioritást élvez.

A kialakított edzésrend, a beosztások, továbbá a fenti szabályok a tapasztalatok, illetve a jelentkező igények függvényében módosulhatnak, kiegészülhetnek.

A 170/2020. (IV. 30.) rendelet (1) bekezdése értelmében a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett, ugyanakkor a Békessy Béla Vívó Klub a részvételt előzetes online regisztrációhoz, kiskorú sportoló első regisztrációja esetén szülői hozzájáruló nyilatkozat (Nyilatkozatok COVID19) megtételéhez is köti.

Szülői hozzájáruló nyilatkozat: Nyilatkozatok COVID19

Az edzésre történő online regisztrációval kijelentem, hogy a regisztrált sportoló

 • betegség, panasz és tünetmentes, így különösen a koronavírus jellemző tüneteit (láz, köhögés, izom és ízületi fájdalom, hasmenés, általános gyengeség) nem mutatja
 • az elmúlt 14 naptári napban nem tartózkodott külföldön
 • legjobb tudásom szerint az elmúlt 14 naptári napban nem érintkezett külföldről érkezett személlyel
 • nem járványügyi karanténnal érintett ingatlan, intézmény lakója
 • legjobb tudásom szerint az elmúlt 14 naptári napban nem érintkezett, illetve nem került kapcsolatba fertőzött személlyel vagy karanténnal érintett ingatlan, intézmény lakójával, vagy alkalmazottjával
 • az edzésen önkéntes elhatározásból vesz részt, megismertük és közösen értelmeztük „A kontakt edzések látogatásával kapcsolatos tájékoztató és szabályozás”-ban foglaltakat
 • maximálisan betartja a Klub által a koronavírussal kapcsolatban kiadott rendszabályokat, valamint a jelen levő vívóedzők biztonsági és egyéb utasításait
 • gyermekemnél jelentkező, koronavírus fertőzöttségre utaló tünetek megjelenése esetén a lehető legrövidebb úton jelezem a Klubnak, ill. edzőjének, továbbá a soron következő edzésekre már el sem engedem
 • tudomásul veszem, hogy a valótlan nyilatkozatomnak büntetőjogi következményei lehetnek
 • a további edzésekre történő minden egyes újabb online regisztráció egyben e nyilatkozatom tartalmának változatlanságát is jelenti

A regisztrációval elfogadja a pandémiával összefüggésben hozott szabályozásainkat.

Válaszd ki, hogy melyik edzésen szeretnél részt venni:

 

A KONTAKT EDZÉSEK SORÁN AZ ALÁBBI UTASÍTÁSOK BETARTÁSA MINDENKI KÖZÖS ÉRDEKE:

 1. Önkéntes alapon, írásos beleegyezéssel, illetve kiskorúaknál szülői hozzájárulással, valamint a betegség-, panasz- és tünetmentességet igazoló nyilatkozattal lehet jelentkezni a (kis)csoportos foglalkozásokra. A későbbieken is csak panasz és tünetmentes sportoló és edző jöhet be a vívócentrum területére.
 2. Lázas, köhögő, izom-és ízületi fájdalmat, hasmenést, általános gyengeség tüneteit mutató egyéneket azonnal el kell különíteni és csak orvosi igazolás bemutatása után látogathatják ismét edzéseket.
 3. A foglalkozások kizárólag szabadtériek, nem lehet épületben edzeni, öltözőt használni. Célszerű már eleve edzésre alkalmas ruházatban odaérkezni, így az átöltözés elkerülhető. Kültéri edzésre nem alkalmas időjárási viszonyok esetén az edzés elmarad, vagy félbeszakad. Eső esetén a jelenlevők –megfelelő védőtávolság megtartása mellett – fedett épültrészre behúzódhatnak.
 4. MOSDÓ HASZNÁLATA ELŐTT ÉS UTÁN IS KÖTELEZŐ A KÉZFERTŐTLENÍTŐ HASZNÁLATA.

 5. A vívócentrum területe zárva van a lakosság felé, csak az igazolt sportolóink vehetnek részt az edzéseken. A szülők, kísérők nem léphetnek be az edzéshelyszínekre. A vívócentrum területén (udvarán) kizárólag a sportolók és az edzők tartózkodhatnak. Amennyiben a sportolókat – különösen a kisebb gyerekeket – hozzátartozó kíséri el, a kapun kívüli parkolóban várhatja meg. Az edzés befejeztével kívánatos a sporttelep mielőbbi elhagyása.
 6. Az edzések kiscsoportokban zajlanak. A foglalkozásokra előregisztráció szükséges, a jelen lévők létszámát a terület mérete alapján a biztonságos védőtávolságok figyelembe vételével maximáljuk. Az előre kijelölt időpontokra érkező sportolók a kapun kívül meg kell várják a korábbi csoport távozását, és csak a jelenlevő edző(k) kifejezett engedélyére léphetnek be a sportlétesítmény területére.
 7. Kiemelt fontosságú A testi kontaktus (kézfogás, pacsi, puszi, öklözés, máskor szokásos játék, stb.) kerülése, továbbá lehetőség szerint 2 m távolság tartása edzés közben is.
 8. Kizárólag Saját kulacs, polifoam, törölköző, sporteszközök (pl. labda, ugrálókötél és vívófelszerelés használata megengedett. Alapvető követelmény, hogy más sportoló tárgyaihoz tilos hozzányúlni. Az edzésre elhozott saját felszerelési tárgyakat minden esetben haza kell vinni, sem az épületben, sem az épületen kívül tárolni nem lehet.
 9. A jelen szabályokat, az edzői utasításokat be nem tartók felszólításra kötelesek késedelem nélkül abbahagyni az edzést és elhagyni a sporttelepet. A további edzéseket csak külön engedéllyel látogathatják.

Szükséges SAJÁT felszerelés:

 • Polifoam
 • Kulacs elegendő vízzel/frissítővel
 • Törülköző, váltópóló
 • Futócipő, sportfelszerelés
 • Ugrálókötél
 • Gumilabda
 • Vívófelszerelés (csoporttól, szinttől függően, edzői jelzés szerint)
 • Papír zsebkendő, valamint egészségügyi védőmaszk (utóbbi csak alkalmi használatra)

Ajánlott közlekedés:

 • Kerékpár
 • Szülői-családi gépjármű
2020-05-06T18:20:28+00:00