Szinte lehetetlen tervezni

Serra György szerint minden növendékük számára megpróbáltatásokkal teli időszak ez.

A vívók sincsenek könnyű helyzetben a koronavírus-járvány miatt. Ahogy más sportágakban, úgy a vívásban is számtalan viadal maradt el 2020-ban, és még a 2021-es versenynaptár is bizonytalan. Amíg a nemzetközi megmérettetéseket illetően nem derülnek ki konkrétumok, addig a hazai versenyidőpontokat is nehéz fixálni.
Serra György, a Békessy Béla Vívó Klub ügyvezetője, aki tagja a Magyar Vívó Szövetség elnökségének is, elmondta, nagy valószínűséggel december 20-án derül ki, hogy miként gondolják a nemzetközi viadalokat, és majd csak ez után lehet tervezgetni hazai viszonylatban. Az olimpiai kvalifikációs versenyekből öt is elmaradt, érthető módon ezen a területen kellene először lépni. Sajnos egyelőre minden képlékeny, ott tartunk, hogy hiába tervezünk el valamit, az már akár aznap borulhat – hangsúlyozta a vezető, majd kitért arra is, hogy természetesen az egyesületükben vívók is megsínylik a vírushelyzetet.
– Nem csak az élversenyzők vannak nehéz helyzetben, minden növendékünk számára megpróbáltatásokkal teli időszak ez. A szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett az edzések zajlanak, jó hangulatú tréningek folynak a vívócentrumban. Sajnos azok, akik nem rendelkeznek versenyengedéllyel, csak online foglalkozásokon vehetnek részt, nekik a legnehezebb, ők is vágynának a társas interakciókra, a normális edzésekre. Próbáljuk biztatni őket, a trénereink mindet megtesznek, hogy fenntartsák az érdeklődésüket, és amennyire lehet, izgalmassá tegyék számukra az edzéseket. Nagyon reméljük, hogy a jövő év elején visszaállhat a megszokott rend, és a normális kerékvágásban folyhat a munka tovább. Sok ügyes, tehetséges gyerek jár hozzánk, akikkel foglalkozni kell, a fejlődésük érdekében szükség van az éles megmérettetésekre is.

2020-12-15T13:27:12+00:00