Szeretne végre egy olyan világversenyt, amely jól sikerül számára

Feltöltődve és bizakodva vág neki a Békessy Béla Vívó Klub kiválósága, Göttlinger Dániel az olaszországi Terniben rendezendő kerekesszékes vívó Európa-bajnokságnak, mely kedden kezdődik.
Dani, aki egyéniben párbajtőrben és kardban, csapatban pedig utóbbiban indul, a célokat illetően elmondta, szeretne továbbjutni a csoportból, illetve úgy akar lejönni a pástról, hogy ő mindent megtett, a maximumot nyújtotta.

Plusz motiváció
Göttlinger nemrégiben szintén Olaszországban járt, a tőrvívás fellegvárában, Jesiben vett részt a magyar kerekeszsékes válogatott tagjaként egy integrált nemzetközi edzőtáborban. Az edzések után az egyhetes felkészülést versennyel zárták le, az első alkalommal megrendezett, European Games of Integrated Fencing névre keresztelt esemény megnyitóján ráadásul a magyar csapat zászlaját Göttlinger vitte. – Ez egy három fegyvernemes tábor volt, az olasz válogatott mellett voltak finnek, görögök, lengyelek, franciák és Nagy-Britanniából is érkeztek. Kifejezetten hasznos napokat töltöttünk el Olaszországban, különböző vívóstílusokkal találkozhattunk. Az edzések után programokat szerveztek, múzeumokat látogattunk meg, illetve a városban is körbe néztük. A csapatépítés szempontjából is pozitív élmény volt, feltöltődtem. Ráadásul a nagy favoritommal, az olaszok hatszoros olimpiai bajnokával, Valentina Vezzalival is találkoztam, ami plusz motivációt adott – ecsetelte Dani, aki az Eb-ről is beszélt.
– Már részt vettem két vb-n és egy Eb-n, de eddig valahogy egyszer sem jött ki a lépés, szeretném, ha most jól alakulna a verseny. Úgy érzem, jól sikerült a felkészülésem, legalább a csoportból jó volna továbbjutni. Egyéniben és csapatban is mindent meg fogok tenni. Alapvetően stresszelős típus vagyok, a bemelegítés után a rosszullét szokott kerülgetni, de a páston már megnyugszom, illetve az edzők is sokat segítenek. Bízom benne, minden flottul fog menni! – reménykedett a remek sportember.
Dani számára szerdán indul az Eb, és vasárnap érkezik majd haza Debrecenbe.

2019-05-18T11:47:27+00:00