Szerb válogatottakkal (is) edzettek a debreceni vívók

Felkészülten várják az első világkupát a Békessy Béla Vívó Klub sportolói.

Az erőnléti felkészülésen már túl vannak a Békessy Béla Vívó Klub tagjai, sőt, már a technikai alapozás is lassan a végéhez közeledik, hiszen szeptemberben kezdődik a versenyszezon. Több mint negyven vívó vett részt a debreceni nemzetközi edzőtáborban, országhatáron túlról is érkeztek a Faraktár utcai vívócentrumba.

– Ez a második technikai edzőtáborunk, ezen már külföldi résztvevők is voltak, nagyobbrészt szerbek, illetve románok és ukránok. Ez remek lehetőség nekünk és nekik is, a szerb felnőtt- és utánpótlás-válogatott majdnem teljes egészében itt volt. Mind határozott, kemény vívók, így lemérhettük, a felkészülésünk sikeres volt-e – mondta Serra György, a Békessy Béla Vívó Klub ügyvezető igazgatója, majd hozzátette, régóta jó kapcsolatot ápolnak a Szerb Vívó Szövetséggel, melynek sportolói évek óta járnak a cívisvárosba edzeni és versenyezni is.

Harcos vívók

Természetesen a Békessy Béla Vívó Klub kiválósága, Mihály Kata is részt vett a táborban, edzés közben, egy szusszanásnyi időben beszélt a benyomásairól.

– Napi két edzésünk volt, jól el lehetett benne fáradni, sokat lehetett gyakorolni, ami nagyon fontos így a szezon kezdete előtt. Jó kis csapat a szerb gárda, egyrészt barátságosak, másrészt pedig harcos vívók, így ittlétük kiváló alapot adott az edzőtábornak.

Mihály Kata azt is elmondta, mit vár az előtte álló versenyektől. – Szeretném, hogy mindig ki tudjam magamból hozni a maximumot, illetve eleget tudjak tenni a saját elvárásaimnak. Jó lenne az első négyben végezni, érmet hazahozni, de hogyha vívok egy nagyon kemény ellenféllel, aki a világ legjobbjai közé tartozik, s mondjuk nem verem meg, azonban adok neki tíz olyan tust, amit én elterveztem, akkor nekem az is eredmény.

Megváltozott versenyrendszer

Különböző stílusú vívók voltak a táborban, így eltérő technikájú ellenfelekkel szemben tudtak tőrt ragadni a versenyzők.

– Azért is pozitív, hogy a szerbekkel együtt edzhettünk, mert szeptember elején Belgrádban lesz az első világkupa, ahová a mi versenyzőink is mennek. Bizakodóak vagyunk a szezont illetően, teljesen megváltozott versenyrendszer lesz, ezért is van már nagyon korán az első világkupa. Roppant sűrű lesz a szeptember, október, november, rengeteg viadal szerepel a naptárban, ami fárasztó, de úgy érzem, remek technikai alapozáson vagyunk túl – beszélt az előttük álló nehéz időszakról Serra György.

(Forrás: http://hirek360.hu/szerbekkel-edzenek-debreceni-vivok)

2019-05-18T11:46:59+00:00