Szárnyalhatott a fantáziája

Molnár Réka tartott tőle, nem úgy sikerül a műve, ahogyan azt megálmodta – alaptalan volt a félelme.

Immár hivatalosan is birtokba vették a fénykardvívók a Békessy Béla Vívó Klub vívócentrumának új teremszárnyát. Hétfő óta ugyanis megkezdődött az új fegyvernem oktatása, ez alkalomból pedig a klub nevében Dezső Zsigmond elnök, illetve Serra György ügyvezető köszöntötte Molnár Rékát, akinek keze munkája díszíti a frissen felhúzott épület falait.
A réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban játszódó ikonikus film ihlette falfestmény alkotója elmondta, nagyon jól esett neki, ahogy megköszönték munkáját. – Nem számítottam rá, hogy meglepnek egy ilyen köszöntéssel, roppant jól esett ez a gesztus – kezdte Molnár Réka, aki hat évig maga is vívott, de mikor megkezdte tanulmányait a felsőoktatásban, időhiány miatt kénytelen volt felhagyni a sporttal.
– Mindig is szerettem a vívócentrumba járni, ez azóta sem változott, hogy abbahagytam a vívást. Boldog vagyok, hogy felkértek, készítsem egy az új terem díszítését, örömmel vállaltam el a feladatot, bevallom, jó látni a művemet a falon. Kicsit tartottam tőle, úgy fog-e sikerülni, ahogy azt elterveztem, de mára már megnyugodtam, mert pozitívak a visszajelzések. Dezső Zsigmondnak volt egy alapelképzelése, de javarészt szabad kezet kaptam, szárnyalhatott a fantáziám – mesélte a 22 éves egyetemista, aki építészmérnöknek tanul, de mellette szeret festeni, rajzolni is, és többször tervezett már például logókat a klub számára.

Elégedettek a munkával
– Több dolog miatt is nehéz dolga volt Rékának: egyrészt a hatalmas a falfelület befestése rengeteg időt és energiát igényelt, másrészt úgy kellett megfestenie a modern festményt, hogy az valamennyire harmonizáljon a többi terem konzervatívabb stílusával is. Nagyon elégedett vagyok a pozitív hozzáállásával és a fantasztikus munkájával! – mondta elismerően Serra György.

2020-10-07T21:20:17+00:00