Siófokon találkoztak a veterán vívók – Serra György is remekelt

Ezüst érmet szerzett Serra György a Belvárosi Vívó SE által megrendezett Balaton Kupán Siófokon. A Békessy Béla vívóklub ügyvezetője a férfi párbajtőrben a veteránok között remek vívással a csoportkör után az első helyet foglalta el a táblán, így kiemeltként kezdte az egyeneskieséses szakaszt. A negyeddöntőben előbb Ferke Norbertet, majd az elődöntőben Pilhál Zsoltot győzte le, amely után Pásztor Attilával találkozott a döntőben. Itt azonban már Pásztornak sikerült jobban a vívás és 10-7 arányban győzött. Ezzel Serra György második lett első veterán versenyén.

“Jó asszóim voltak, jó tempóban haladtam a döntőig, de itt sajnos a diósgyőri Pásztor Attila kétszer is meglepett. Ez után már nem tudtam fordítani, hisz itt csak 10 tusig mentünk. Bár ez volt az elő ilyen versenyem, de nem ismeretlen közegben léptem pástra. Már 15 éve nyomon követem a veterán csapatot, hiszen többször is velük tartottam Európa és világbajnokságokra, mint versenybíró. Jó volt itt lenni, de nem tudom, hogy lesz e folytatása a részemről. Majd meglátjuk.”

Klubunk másik résztvevője Dr. Mező István volt, aki fiatal vívópalántánk Mező Eliza édesapja. Ő a tíz fős mezőnyben a csoportküzdelmek után a hetedik helyet foglalta el a táblán. Az egyenes kieséses szakaszban azonban 10-4-re alulmaradt Dr. Csontos Gergővel szemben. Ennek ellenére nagyon élvezte a versenyt.

“Jó kis családi program volt ez a Balaton Kupa. Én úgy jöttem ide, hogy ha minden asszóban lesz legalább egy pontom, akkor már elégedett leszek. Ezzel szemben kezdésként hatból kettőt megnyertem. Persze utólag már azt mondom, hogy lehetett volna jobb is, ha bizonyos pillanatokban mást csinálok vagy jobban figyelek, de összeségében elégedett vagyok. A legfontosabb viszont az, hogy apát látva Liza lányom is kedvet kapott a versenyzéshez.”

 

2021-09-02T09:17:59+00:00