Serra György újabb négy évre tagja az MVSZ elnökségének

A Békessy Béla Vívóklub ügyvezetője kiemelte, hogy a legfőbb feladatuk a koronavírus-járvány okozta nehézségek orvoslása lesz.

Véget ért egy újabb négyéves ciklus, így ismét tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) július 18-án. Az elnöki posztra a nyolc éve hivatalban lévő Csampa Zsoltot, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát, valamint a kétszeres olimpiai bajnok kardozó Szabó Bencét jelölték a tagszervezetek. A következő négy évre az MVSZ tisztújító közgyűlése ismét Csampa Zsoltot választotta elnöknek 93 szavazattal 51 ellenében.
A július 18-i eseményen az új elnökséget is megválasztották, amelyben Serra György is szerepet kapott. A Békessy Béla Vívóklub ügyvezetője a második ciklusát kezdheti meg a szövetségnél. Nagy megtiszteltetésnek tartotta már magát a jelölést is, de kiemelte, hogy nagy felelősséggel járó feladatok várnak az elnökségre.

„Fontos, hogy olyan döntéseket hozzunk, amelyek a vívás jövőjét szolgálják” – emelte ki Serra György. – „Ezt pedig az elmúlt négy évben megalapoztuk. Viszont most a koronavírus-járvány sok bizonytalanságot okozott a magyar vívásban. A legfőbb feladatunk a következő ciklusban, hogy stabilizálni tudjuk a klubok helyzetét. Bölcsen kell tervezni, hogy az egyesületek túléljék ezt az időszakot és ne menjenek csődbe. Emellett a járvány miatt a ciklusunkban két olimpia is szerepel. Fontos, hogy megfelelő felkészülést biztosítsunk a versenyzőinknek, mivel készen kell állniuk az olimpiai kvalifikációt jelentő versenyekre, amennyiben újra elindulnak.”

Serra Györgynek viszont egyénileg is lesz egy fontos szerepe az elnökségben, hiszen az egyetemi vívás megszervezésének a felelőssége is rá hárul majd.

2020-07-18T20:28:41+00:00