Remekelt a Békessy fiatal női csapata

Az ötödik fordulót rendezték a felnőtt Magyar Kupa 2020/21-es sorozatában a párbajtőrözőknél múlt hétvégén Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A férfiaknál és a nőknél is népes, illetve erős mezőny gyűlt össze, az egyéni- és csapatküzdelmek is nagy csatákat hoztak. Az indulók között ott voltak a Békessy Béla Vívó Klub, valamint a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI) pengeforgatói is.
A női csapatküzdelmekben a Békessy formációja az előkelő hetedik helyen zárt. A Fedor Tamara, Nagy Blanka Virág és Varga Dóra Lívia összetételű formáció nélkülözni volt kénytelen Mihály Kata rutinját, hiszen a Békessy válogatott párbajtőrözője ezúttal Debrecenben maradt, ugyanis hiába gyógyult már fel teljesen a koronavírus-fertőzésből, a doktori disszertációjának utolsó simításait kellett végeznie. A hölgyek így is szépen helytálltak mindenkivel szemben.
Szintén a Vasas otthonában tartották meg a GKK Újonc Férfi Kard Versenyt múlt szombaton. A férfiaknál Czill Soma (Békessy) a kilencedik pozíciót szerezte meg.

Eredmények
Felnőtt Férfi Párbajtőr Magyar Kupa V. forduló
53. Serra Solt (Békessy), 56. Balogh Szabolcs (DSC-SI), 89. Kormos Levente (DSC-SI), 125. Szodoray-Parádi Hunor (DSC-SI)
Felnőtt Női Párbajtőr Magyar Kupa V. forduló
57. Fedor Tamara (Békessy), 82. Vásárhelyi Éva (DSC-SI), 85. Nagy Blanka Virág (Békessy), 93. Kocsis Evelin (DSC-SI), 95. Varga Dóra Lívia (Békessy)
Csapat Magyar Kupa V. forduló Felnőtt Férfi Párbajtőr
17. Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (Balogh Szabolcs, Kormos Levente, Szodoray-Parádi Hunor)
Csapat Magyar Kupa V. forduló Felnőtt Női Párbajtőr
7. Békessy (Fedor Tamara, Nagy Balnka Virág, Varga Dóra Lívia)
GKK Újonc Férfi Kard Verseny
Férfi kard: 9. Czill Soma (Békessy)

2021-02-16T09:34:54+00:00