Ránts fegyvert felnőtt fejjel! 2019-04-24T14:54:27+00:00

Úgy gondolod, hogy a vívást csak gyerekkorban lehet elkezdeni? Semmi esetre sem! A vívás az a sport, amit bármely életkorban el tudsz kezdeni. Valójában felnőttkor az egyik legjobb pillanat a vívás elkezdésére, megismerésére.

Ismeritek a mondást?
A legjobb alkalom egy fa elültetésére 20 évvel ezelőtt volt.
A második legjobb alkalom most van.

Íme 8 +1 indok, miért kezdj el vívni felnőttfejjel:

A mai világunkban egy komoly ifjúsági kultúrában élünk – ez a kultúra folyamatosan azt sugallja számunkra, hogy a fiatalság érzése valójában csak a tizenhét éveseké lehet. Ez természetesen nem így van! A 30-as és 40-es éveidben még mindig fiatal és élénk vagy, és nyilvánvalóan azon túl is! Olyan fiatalok vagyunk, amilyennek érezzük magunkat, és ez valóban csak a gondolkodásmódunkon múlik.

Kezdj el valami újat és izgalmasat, mint a vívás, és újra érezni fogod a fiatalságod!

Ne feledd! Bárki képes rá!

Az egészségessé válásnak egyszerű, ugyanakkor monoton módja az, hogy felállunk a futópadra, de valljuk be, hogy legtöbbünket ez nem motivál. Szükségünk van valami izgalmasra, ami egyben egészségesebbé is tesz bennünket és csökkenti a stresszt. Egy vívóklub tökéletes hely ehhez! A vívás serkenti a szervezetben a szerotonin, azaz az „örömhormonok” termelődését, ráadásul sokkal egészségesebb, mintha otthon ülnél a TV előtt. Ennek a sportnak az egyik legjobb része az, ahogy érzed, hogy a tested sokkal erősebbé válik. Ne feledd, hogy a rendszeresen sportolók körében például sokkal ritkább a kettes típusú, időskori cukorbetegség, de más életveszélyes kórokat is képes megelőzni a mozgás. Ráadásul itt aerob és anaerob mozgásformát is végzel, mely fokozottan hozzájárul egészséged megőrzéséhez.

A vívással olyan készségeket tanulsz meg, melyekről nem is tudtad, hogy birtokában vagy! Meg fogsz tanulni egy teljesen új szókészletet, melyről soha nem tudtad, hogy létezik. Az egyik legjobb része annak, hogy felnőttfejjel vívást tanulsz, az az a beteljesülésérzet, hogy ismét valami újat kapsz.

Felnőttként gyakran megesik, hogy egy társadalmi körön belül ragadunk, és nem tudunk, vagy nem akarunk abból kilépni, kiszakadni. A vívás egy remek társas sport, ezért egy vívóklub fantasztikus, ugyanakkor rendkívül egyszerű módja annak, hogy új, nagyszerű emberekkel ismerkedj meg, valamint egy olyan közösséghez tartozz melyet a közös szenvedélyetek hozott össze. Itt számos érdekes ugyanakkor különböző emberrel léphetsz kapcsolatba, akiktől rengeteget tanulhatsz és akikkel közösen fejlődhetsz. Ez egy olyan társaság, ahova jó tartozni.

Hány éven keresztül figyelted hogyan vívnak a filmekben, és közben arra gondoltál, hogy „Wow – ez milyen jó!” A vívásban az a legjobb, hogy könnyen hozzáférhető, ezáltal beteljesítheted életed álmát, úgy, hogy közben jól érzed magad és fejlődsz. Neked csak meg kell hoznod egy döntést, mégpedig azt, hogy „bekopogtatsz” a vívóklubba. Meglátod, amint megragadod a fegyvert újraéled benned a gyermek és a fiatalkori vágy.

Minden gyermek, köztük a tieid is fakarddal kezdik „karrierjüket”. Jó, ha példát tudsz mutatni számukra az egészséges és aktív életmódról, valamint a vívótermi etikáról, értékrendről. Ráadásul nagyobb a valószínűsége, hogy sokáig velük maradsz, ha nem marad ki a sport a napirendedből.

Mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy a mentális hanyatlás megakadályozása érdekében elengedhetetlen az, hogy folyamatosan aktivizáljuk, „dolgoztassuk” agyunkat. A mai világban, ahol a mindennapjainkban a passzív életmód és az ülőmunka hatására testünket és izmainkat alig, vagy keveset használjunk, a vívás kiváló lehetőséget nyújt az egész testünk, ezáltal elménk aktív bevonására is. Több kutatás és tanulmány bizonyítja, hogy egy új készség elsajátítása milyen pozitív hatással van szellemi kapacitásunk fejlődésére tehát az új fizikai készségek megtanulásával egészségesebbé teheted az agyadat! A vívástanulásban az a nagyszerű, hogy fejlődésed során, még hosszú évek múlva is találkozol az új készségekkel!

Felkelsz, elmész dolgozni, Rendben tartod a gyerekekkel teli házad, gondoskodsz idős szüleidről, aggódsz a világpolitika és a jelzálogod miatt. De hol a szórakozás? Sajnos gyakran figyelmen kívül hagyjuk azt a tényt, hogy annak érdekében, hogy az életünkben ellássuk a mindennapi (de lényeges) feladatokat, egy klassz szórakozásra van szükségünk. Nem számít önzésnek, ha időt szánsz magadra. A vívás annyira szórakoztató, izgalmas és lebilincselő, hogy minden alkalommal visszatérésre ösztönöz!

Természetesen nem mértéktelenül, de a vívás aktív mozgásformája miatt, aligha jelenthet veszélyt, ha néha megkívánsz egy-két finomságot.