Nem kopott meg a versenyrutinja

Végre újra nemzetközi viadalon szerepelhetett Göttlinger Dániel.

Varsóban versenyzett múlt hétvégén a Békessy Béla Vívó Klub kiváló kerekesszékes pengeforgatója, Göttlinger Dániel. Nívós mezőny gyűlt össze a lengyelországi világkupán, amelyen Dani párbajtőrben és kardban is indult (A kategória). A debreceni sportoló szépen helytállt a megmérettetésen, párbajtőrben a 18., míg kardban a 19. helyen zárt.
– Másfél év után vehettem részt ismét világversenyen, vártam már nagyon, izgatott voltam. Azt feltételeztem, alaposan megkopott a versenyrutinom, de kellemesen csalódtam ezzel kapcsolatban. Rosszabb teljesítményre számítottam magamtól, ehhez képest a csoportkör mindkét fegyvernemben elég jól sikerült. A táblán is elfogadhatóan vívtam; kardban aztán az döntött, hogy a végén az ellenfelem hozta a jobb döntéseket, párbajtőrben pedig a riválisom rutinja számított sokat. Összességében nagyon élveztem a versenyzést, remek volt a hangulat is – számolt be Göttlinger Dániel, aki szerint a színvonalat nem befolyásolta, hogy kevesebben vettek részt a viadalon. – A korábban általánosnak mondható létszámot ugyan nem érte el a résztvevők száma, de ettől függetlenül a mezőny erős volt, akadtak olyan indulók is, akik a paralimpián is ott lesznek. Jó volt újra találkozni a többi vívóval, el is fáradtam, de fel is töltődtem – fogalmazott Dani.
Göttlinger hétfőn Tatára utazik, ahol egy héten keresztül segíti majd a magyar paralimpikonok felkészülését, ezt követően pedig Budapesten edzőtáborozik majd. A kemény munka után pedig jöhet majd a jól megérdemelt pihenés.

2021-07-14T13:08:03+00:00