Nagy visszatérőkkel kezdik a kupaszezont

Ezúttal Mihály Kata nélkül kénytelen kiállni az MK-ban a Békessy női csapata.

Beindul a felnőtt női párbajtőrözők számára is a szezon a Magyar Kupában: az előttünk álló hétvégén Budapesten lépnek pástra a vívók, akik egyéniben és csapatban is megmérkőznek. A Békessy Béla Vívó Klub formációja második kiemeltként várja a nyitófordulót, miután a tavalyi csonkára sikeredett szezont ezüstérmes pozícióban zárta.

Elkapta a koronavírust
Serra Bendegúz, klubunk szakmai igazgatója elmondta, a csapatuk ezúttal nélkülözni kényszerül klasszisát. – Mihály Kata is elkapta a koronavírust, a nehezén már túl van, azonban a szigorú szabályok miatt egyelőre még nem térhet vissza. Elég felforgatott csapattal állunk ki ezúttal, a négyesünkből Fedor Tamara versenyez aktívan, Zavoda Dóra, Pártos Zsófia és Vértesi Lili ugyan már befejezték aktív versenyzői pályájukat, de úgy döntöttek, nem hagyják cserben szeretett klubjukat, így újra csatasorba állnak. Lili haza jött Hollandiából, a lányok újra edzésbe álltak, és izgatottan várják a kihívást. Az előzmények ismeretében, nem meglepő módon, nem lehetnek túl nagy elvárásaink a célokat illetően. Ha a legjobb nyolc között tudna végezni a csapat, az már nagy dolog lenne, de bármi kisülhet, hiszen egytől egyig rendkívül rutinos versenyzők. Korábban mind a négyen álltak felnőtt magyar bajnoki dobogón, azonban ilyen összeállításban még sosem indult a csapat. Eddig Mihály Kata volt a közös pont, most pedig épp ő fog hiányozni. Biztos vagyok benne, hogy Katáért kettőzött erővel fognak küzdeni – részletezte a vezető.
A csapatküzdelmek mellett Fedor Tamara és Pártos Zsófia egyéniben is elindul. Kiderült, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola először állít ki felnőtt csapatot a kupában, a hölgyek számára ez nagyszerű tapasztalatszerzési lehetőség lesz, illetve elkezdhetik gyűjtögetni a pontokat.

2020-10-29T21:55:38+00:00