MEFOB: nagy csaták már az első napon

A párbajtőrözők már megmutatták, mit tudnak, vasárnap a tőrözőkön és a kardozókon lesz a sor.

Kiváló hangulat, és nagy csaták jellemezték a Magyar Egyetemi-Főiskolai Vívó Országos Bajnokság (MEFOB) első napját. Immár kilencedik alkalommal szavazott bizalmat a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemnek, a szervezők ezúttal a Kecskeméti János Sport Játékcsarnokban fogadták a sportos hallgatókat.
Szombaton a párbajtőrözők vették birtokba a pástokat, a hölgyek, az urak, valamint a csapatok is harcba szálltak. A férfiaknál Mestyanek Máté (BGE) ért fel a csúcsra, a nők mezőnyében Gonda Borbála (SE) nyert aranyat.
– Nagyon színvonalas mezőny jött össze, elég nagy létszámmal, több mint százan érdekeltek a küzdelmekben. Komoly csaták folynak, ugyanis ez a verseny egyben Universiade válogató is. Ez a nemzetközi sportesemény úgymond az olimpia kistestvére, így nem kis dolog részt venni rajta, ez is motiválja az indulókat – nyilatkozta Serra György főszervező, aki egyben a Békessy Béla Vívó Klub ügyvezetője, és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség vívás szakreferense is.
Vasárnap 10 órától folytatódnak a küzdelmek, a férfi és női kardozókon, illetve tőrözőkön lesz a sor, egyéniben és csapatban is megmérkőznek a vívók. Délután öttől rendezik a Universitas váltót, ezzel a számmal zárul a kétnapos küzdelemsorozat.
A férfi párbajtőrözők között többen is képviselték a Debreceni Egyetemet. Ványi Levente a tizedik legjobbnak bizonyult, Aranyos Gergő a 24. helyen zárt, Iván Dominik a 36., míg Dworkin Mateo a 37. lett. Tokaji Tamás (ELTE) is cívisvárosi, ő a 47. volt a sorban a végelszámoláskor. A nőknél Fedor Tamara a 13. pozíciót szerezte meg, dr. Telek Edina a 28., Babinszki Dorottya pedig a 29. helyet csípte meg.
Csapatban is indult a DE, mindkét nemben. A Fedor Tamara, Babinszki Dorottya, dr. Telek Edina és Gudny Kristjana összetételű női kvartett a hatodik lett a sorban. A Ványi Levente, Iván Dominik, Aranyos Gergő, illetve Dworkin Mateo összeállításban felálló debreceni négyes szinté hatodikként végzett. Minden cívisvárosi induló a Békessy színeiben vív klubszinten.

Az első nap dobogósai
Férfi párbajtőr egyéni: 1. Mestyanek Máté (BGE) , 2. Buta Levente (ELTE), 3. Berta Botond (SE), 3. Kozma Géza (OE)
Női párbajtőr egyéni: 1. Gonda Borbála (SE), 2. Nyikos Zsófia (PTE), 3. Csonka Valéria (SZIE), 3. Szombath Barbara (TE)
Férfi párbajtőr csapat: 1. SE (Berta Botond, Hamar Balázs, Heiner Levente Attila), 2. BME 1 (Bányai Botond, Kovács Miklós Márton, Kovács Richárd Csaba, Szép Márton), 3. ELTE 1 (Buta Levente, Fenyvesi Csaba, Szikora Boldizsár, Vető Bálint)
Női párbajtőr csapat: 1. PTE (Hajdu Réka, Nyikos Zsófia, Öhlmüller Sarolta, Varga Tímea), 2. TE (Szombath Barbara, Zs. Tóth Anna, Zsargó Evelin), 3. SE (Földházi Anita, Gonda Borbála, Kovács Anna, Máté Kinga)

Részletes eredmények: https://www.engarde-service.com/files/hunfencing/2019_mefob/

A vasárnapi program
10 óra: Férfi kard egyéni
10 óra: Férfi tőr egyéni
12 óra: Női kard egyéni
12 óra: Női tőr egyéni
15 óra: Férfi tőr csapat
15 óra: Női tőr csapat
15 óra: Férfi kard csapat
15 óra: Női kard csapat
17 óra: Universitas váltó

2019-05-18T11:50:34+00:00