Látszik rajta a fejlődés

A szakemberek szerint is előre lépett Göttlinger Dániel, aki legutóbb Egerben bizonyított.

Egerben rendezték meg múlt hétvégén a kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Világkupa magyarországi állomását. A nívós megmérettetésen 23 ország több, mint 150 versenyzője vett részt, köztük a Békessy Béla Vívó Klub kiválósága, Göttlinger Dániel is.
Dani az egyéni küzdelmekben kardban és párbajtőrben is indult (A kategória), és mindkettőben táblára került. Előbbi fegyvernemben végül a 29., utóbbiban a 34. helyen zárt. A kard csapat tagjaként pedig az előkelő negyedik pozíciót hódította el Osváth Richárd, Tarjányi István és Zsolnai Sándor oldalán. A nyolcaddöntőben a magyarok 45:37-re verték Hongkongot, a negyeddöntőben 45:44-re múlták felül Ukrajnát, majd az elődöntőben 45:42-re alulmaradtak a görögökkel szemben. A harmadik helyért vívott csatában az olaszok bizonyultak jobbnak (45:41), így ugyan érem nélkül maradtak a mieink, de összességében bravúrosan szerepeltek.

A minimális célját elérte
– Hosszú, de jó volt az egri verseny, a rendezésben ezúttal sem kellett csalódnunk, hozták a megszokott magas színvonalt a szervezők. Mondhatom, hogy egyéniben egész jól teljesítettem a csoportkör alatt mindkét fegyvernemben. Persze mindig kell az elején egy-két tus, amíg belelendülök, de onnantól már megy minden a maga útján. Örülök, hogy kardban és párbajtőrben is táblára kerültem, ezzel elértem a minimális célkitűzésem. A csapatban szerzett negyedik helyet ma már tudom értékelni, persze mikor ott vagyunk a siker kapujában, egy karnyújtásnyira az éremtől, de elbukunk, akkor ezt másképp gondolja az ember. Összességében fantasztikusan vívtak a fiúk, örülök, hogy a tagja lehettem ennek a csapatnak – mondta el Göttlinger Dániel, aki szerint erős mezőny gyűlt össze Egerben. – Bár a kínaiak nem jöttek el, de az olaszok, oroszok, ukránok és a franciák is képviseltették magukat, vagyis a nívó garantált volt – fogalmazott a debreceni kardforgató, akit többen is dicsértek a verseny után.
– A szakemberek azt mondják, láthatóan fejlődtem kardban és párbajtőrben is. Jól esik, hogy így látják, magam is éreztem, hogy előre tudtam lépni, de ha mások is megerősítenek ebben, az már jelent valamit. Kardban Pákey Béla és Tarjányi István, míg párbajtőrben Serra György és testvére, Solt segíti a munkámat. Úgy érzem, kiválóan megy a közös munka, jobb helyen nem is lehetnék – fogalmazott a pengeforgató, aki a munkahelyének is hálás a támogatásért.
Az egri viadal előtt Dani válogatott edzőtáborban vehetett részt, melyen úgy érzi, hasznos tapasztalatokat szerzett. – Lengyel és kanadai vívók is részt vettek az edzőtáborunkon, így ellenük is kipróbálhattuk magunkat. Hasznos volt a közös felkészülés, új impulzusok értek minket. Nem fásultan érkeztem Egerbe, hanem tettre készen – tudtuk meg a Békessy sportolójától, aki legközelebb elvileg áprilisban, Franciaországban lép majd pástra, és lázasan készül az Európa-bajnokságra, melyen szeretne részt venni.

2020-02-18T11:54:04+00:00