A klubról 2020-01-31T14:46:56+00:00

A klubról

A Békessy Béla Vívó Klub vidéken szinte egyedülálló módon mindhárom fegyvernem, azaz a tőr, párbajőr és kard oktatásával is foglalkozik. Sportolóink az országos viadalokon rendre kiváló teljesítményt nyújtanak, emellett több vívónk nemzetközi szinten is elismert. Klubunk célja, hogy a debreceni vívás mind hazai, mind pedig európai szinten nagyobb szerepet, elismertséget kapjon eredményeink hatására, de emellett örömmel biztosítunk helyet a hobbi szinten mozogni, edzeni vágyó fiatal és idősebb sportolóknak.

A Békessy Béla Vívó Klub

A Békessy Béla Vívó Klub a Debrecenben és környékén élőknek nyújt lehetőséget a vívás megismerésére, művelésére. Vidéken egyedülálló módon mindhárom fegyvernem, azaz a tőr, párbajőr és kard oktatásával is foglalkozunk. A mozgáskorlátozott sportolni vágyókat is szeretettel várjuk, hiszen vívótermünk akadálymentesített, és emellett a kerekesszékes vívókat is neves edzők oktatják.

Tovább

Vívni vágyóknak

Te is örömmel nézted gyermekkorodban a lovagokról, hősökről szóló meséket? Netalántán a mai napig előfordul, hogy fakardot ragadsz? Vagy egy olyan sportot keresel, amely komoly hagyományokkal, értékekkel rendelkezik?

Nézz be hozzánk!

Tovább

Pedagógiai program

A vívóklub szakmai vezetése törekszik arra, hogy a legfrissebb sporttudományos ismereteken alapuló edzésmódszereket alkalmazzák az edzőik a foglalkozásokon. Pedagógiai programunk a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Vívó Szövetség ajánlásai figyelembevételével készült.

Külön figyelmet fordítunk arra, hogy a sportolókat felkészítő csapat az egyes életszakaszokban fejlesztendő területek szakértői legyenek. A tervszerű felkészítésben testnevelő, gyógytestnevelő, gyógytornász, tanító és erőnléti edző képesítésű pedagógusok egészítik ki a vívóedzők munkáját.

Tovább

Klub szakmai háttere

A szülők részéről a testnevelőink és az edzőink irányába érkező elvárások figyelembevételével állítottuk össze a gyerekekkel foglalkozó pedagógusi kört. A nebulókkal tanult, intelligens emberek foglalkoznak, olyanok, akiktől mintát, értékrendet kapnak. Igyekeznek megszerettetni a növendékekkel a mozgást, az aktív életet. Az ügyesebbeket a színvonalas, eredményes élsport irányába terelik.

Tovább

Debreceni vívómult

Bár Debrecenben viszonylag későn indult be a vívás tanítása, még így is 1867 óta jelen van ez a sportág a cívisvárosban. A debreceni vívósport kezdeteit a Debreceni Tornaegylet 1867-es megalakulásához köthetjük, hiszen tagjai a kezdettől fogva művelték a vívást. Az 1900-as évek elején már a Debreceni Vívó Club keretében vívtak a városban.

Tovább

Kiemelkedő vívóink

Az évek során szebbnél szebb eredményekkel ajándékozták meg klubunkat sportolóink. Számos siker koronázza mindennapi tevékenységünket.

Tovább
További Hírek