Hazai érmek is születtek

Az első naphoz hasonlóan, vasárnap is jó hangulat, illetve nagy küzdelem jellemezte a vívó MEFOB-ot.

A debreceni Kecskeméti János Sport Játékcsarnokban rendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Vívó Országos Bajnokság (MEFOB) második napja is remek csatákat hozott. Ez nem is csoda, hiszen a minőségi és népes mezőny előrevetített egy jó kis versenyt, pláne, hogy a sportolók az Univesiade részvételért is küzdöttek.
Vasárnap a férfi kardozók között Kovács István (BGE) bizonyult a legjobbnak, míg a hölgyeknél Záhonyi Petra (Kárpáti) ért fel a csúcsra ugyan ebben a fegyvernemben. Csapatban az urak mezőnyében a Budapesti Corvinus Egyetem képviselői örülhettek a legjobban, a nők esetében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói vívtak aranyat érően.
A tőrözőknél Liszkai Tamás (OE), valamint Mesteri Viktória (UTE) állhatott fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára, csapatban a BME 1 (Babanics Gergely, Hári Máté, Kis Bogdán, Nagy Bence Balázs), és a BME (Gergely Luca, Méhes Hajna Csilla, Szabó Edina) hengerelt.

Remekelt a kardcsapat
Ami a cívisvárosi vívókat illeti: kardban a Debreceni Egyetemet képviselve Urbán Ádám éppen hogy csak lecsúszott a dobogóról, a negyedik lett, mellette Morita Shun a 9., míg Kiss Péter a 10. helyen zárt. A tőrözők között ketten is hazai színekben küzdöttek, Yotam Ullman a 13., Chen Tamás pedig a 17. pozíciót szerezte meg. Csapatban, a Kiss Péter, Morita Shun és Urbán Ádám összetételű gárda a harmadik helyet csípte meg. Tőrben, az Aranyos Gergely, Chen Tamás és Yotam Ullman alkotta DE-trió ötödikként zárt. Az universitas váltóban a Babinszki Dorottya, Fedor Tamara, Kósa Anna, Aranyos Gergő, Urbán Ádám és Yotam Ullmann összeállításban állt fel a Debreceni Egyetem csapata, mely bronzérmes lett.
Az összetett rangsorban a BME lett az első, az Óbudai Egyetem a második, míg a házigazda DE a harmadik.

Vasárnapi eredmények
Férfi kard egyéni: 1. Kovács István (BGE), 2. Galgóczy Tamás (BCE), 3. Péch Miklós (BCE)
Férfi kard csapat: 1. BCE 1 (Beneda Tamás, Galgóczy Tamás, Péch Miklós, Soproni Szabó Domonkos), 2. BME (Morvai Ákos, Pálovics Bálint, Rajkai Boldizsár, Szlama Vilmos), 3. DE (Kiss Péter, Morita Shun, Urbán Ádám)
Női kard egyéni: 1. Záhonyi Petra (Kárpáti), 2. Kern Bianka (KVSE), 3. Sétáló Mirella
Női kard csapat: 1. BME (Pénzes Borbála, Rédey Zsófia, Sétáló Mirella, Záhonyi Petra), 2. BGE (Kelecsényi Mirabella, Kern Bianka, Kornéth Emese, Mesteri Viktória), 3. OE (Csomós Flóra, Kovács Anna, Sparta Laura)
Férfi tőr egyéni: 1. Liszkai Tamás (OE), 2. Hári Máté (BME), 3. Bakó Tamás (SZTE)
Férfi tőr csapat: 1. BME 1 (Babanics Gergely, Hári Máté, Kis Bogdán, Nagy Bence Balázs), 2. BGE (Bencze Attila, Mestyanek Máté, Nedeljekovic Mateja), 3. OE 1 (Káli András, Karvalics Ádám, Liszkai Tamás)
Női tőr egyéni: 1. Mesteri Viktória (UTE), Pöltz Anna (NTK), 3. Balogh Orsolya (BHSE)
Női tőr csapat: 1. BME (Gergely Luca, Méhes Hajna Csilla, Szabó Edina), 2. OE (Csomós Flóra, Kovács Anna, Sparta Laura), 3. BGE (Kelecsényi Mirabella, Kern Bianka, Kornéth Emese, Mesteri Viktória)

2019-05-18T11:50:44+00:00