Három debreceni érem a vívók magyar bajnokságán!

Mihály Kata és Göttlinger Dániel nyakába akasztottak érmeket, de mellettük a többiek is szépen teljesítettek.

Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték meg a hétvégén a vívók integrált országos bajnokságát, egyben a Magyar Vívás Napját. Színvonalas, izgalmas asszókat hozott a verseny, melyen a Békessy Béla Vívó Klub és a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI) növendékei is jeleskedtek.

Fantasztikus sorozatot produkál Mihály Kata, aki az elmúlt hat évben immáron ötödik alkalommal állhatott dobogón egyéni versenyszámban. Ezúttal is érmet szerzett a párbajtőrözők között, bronz került a nyakába. Göttlinger Dániel két medált is bezsebelt, párbajtőrben második, kardban pedig harmadik lett.

Fejlődik az utánpótlás is
– Szép lezárása volt az évnek ez a hétvége. Mihály Kata és Fedor Tamara is, az erőviszonyoknak megfelelően vívott, egyikük sem hagyott kétséget afelől, ki az, akinek tovább kell jutnia. Kata végül az elődöntőben az egyik válogatott társától szenvedett vereséget egy ki-ki meccsen. Örülök, hogy a debreceni utánpótlás is remekül megállta a helyét, Kormos Levente 32-es táblára jutása nagy fegyvertény, hiszen párbajtőrben, világklasszis vívókkal teletűzdelt óriás mezőnyben tette ezt. Az is hatalmas dolog, hogy a Debreceni Sportiskola férfi párbajtőr csapata bejutott a 16-os táblára. Egységesek voltak a srácok, egymásért küzdöttek, nem szeppentek meg, amikor a példaképeikkel kerültek szembe a páston. A kerekesszékes mezőny is egyre fejlődik, itt is meg kell dolgozni a sikerekért. Göttlinger Dani hozta, amit elvárt magától, és két érmet is szerzett. Most pár nap szünet következik, aztán megújult lendülettel folytatjuk a munkát – értékelt Serra Bendegúz, a Békessy szakmai igazgatója.

Eredmények
Vívó ob
Női párbajtőr egyéni: 3. Mihály Kata (Békessy), 10. Fedor Tamara (Békessy)
Férfi párbajtőr egyéni: 31. Kormos Levente (DSC-SI), 120. Szodoray-Parádi Hunor (DSC-SI), 131. Balogh Szabolcs (DSC-SI), 173. Aranyos Gergő (Békessy)
Női párbajtőr csapat: 7. Békessy 1 (Fedor Tamara, Mihály Kata, Vértesi Lili, Zivanovic Jovana), 11. Békessy 2 (Grijak Marta, Kecman Milica, Milicic Andleja)
Férfi párbajtőr csapat: 15. DSC-SI (Balogh Szabolcs, Kormos Levente, Szodoray-Parádi Hunor), 29. Békessy (Aranyos Gergő, Ristic Ognjen, Széll Sámuel Marcell)
Kerekesszékes ob
Férfi párbajtőr egyéni: 2. Göttlinger Dániel (Békessy), 7. Sáfrán Sándor (Békessy)
Férfi kard egyéni: 3. Göttlinger Dániel (Békessy)

2019-12-22T19:36:11+00:00