Gyorsabbá szeretne válni

A tőr jobban ment az Eb-n Doki számára, aki többet várt volna magától.

A franciaországi Cognac adott otthont a veterán vívó Európa-bajnokságnak nemrégiben. A viadalon ott volt a Békessy Béla Vívó Klub vb-címmel is büszkélkedő pengeforgatója, dr. Szentkirályi István is. A 75+-os korcsoportban induló Doki tőrben és párbajtőrben is próbára tette magát.
A tőrözők mezőnyében Szentkirályi a selejtező során három győzelmet könyvelhetett el, végül a negyeddöntőig menetelt, és a hatodik helyen végzett, párbajtőrben a 35. pozícióban zárt. Szintén ott volt az Eb-n a Debrecenben nevelkedett Lipták György, aki bronzérmet szerzett a 70+-osok között tőrben.

 

Nem adja fel

– Közepesen sikerült a verseny, többet vártam volna magamtól, szerettem volna jobban vívni. Igaz, szokatlanul népes és erős volt a mezőny, illetve egy kisebb sérülés is hátráltatott. Fájt a derekam, talán emiatt is nem tudtam úgy belelendülni a küzdelmekbe, ahogyan kellett volna. De összességében a magyar küldöttség nagyon jól szerepelt, remek volt a hangulat, szép volt a város, a körülményekre sem lehetett panasz, viszont a szerevezés csapnivaló volt, ami egy Eb esetében nem megszokott. Most vagy két hetet pihenek, csak teniszezni fogok, aztán újra edzésbe állok, és szinten tartom magam. Megnéztem magamról tíz és öt évvel ezelőttről is felvételeket, és azt láttam, sokat lassultam, ennél sokkal gyorsabbnak kellene lennem. Tehát tudom, miben kell javulnom, nem adom fel. Beindítanak egy világkupa sorozatot a veteránok számára is, elérhető távolságra lesznek az állomások, aminek nagyon örülök, mert így több lehetőségem lesz pástra lépni, és élesben is megmérettetni magam – remélem, jobbá tudok válni – bizakodott a mindig mosolygós Szentkirályi, akinek lendületét sok fiatal is megirigyelhetné.

2019-06-06T10:48:56+00:00