Ezüst lett a vége – nemzetközi versenyen bizonyított Göttlinger Dániel

Kimerítő de sikeres három napos versenyhétvégén lépett pástra a Békessy Béla Vívó Klub kiváló kerekesszékes vívója. Göttlinger Dániel egyéni párbajtőrben, kardban és a kardcsapat tagjaként is indult a pisai kerekesszékes Világkupán. A versenyt november 18. és 21. között rendezték.

A pénteki napon az „A” kategóriás férfi párbajtőrözők mezőnyében lépett pástra. A csoportköröket remekül teljesítette, így bejutott a 32 legjobb vívó közé. A 16 közé jutásnál francia ellenfele Charlot Gaetan állta útját, így ebben a versenyszámban a 19. helyen végzett. Másnap a kard versenyszám következett, ahol Dani a csoportkörökben szintén kiválóan helyt állt, teljesítményével egyenesen a legjobb 16 közé jutva. Itt az olasz Dei Rossi Matteoval akadt össze a pengéje, akitől azonban vereséget szenvedett, így a Békessy vívója ezt a versenyszámot a 13. helyen zárta.

A versenyhétvége utolsó napján Göttlinger Dániel Osváth Richárddal, Tarjányi Istvánnal és Zsolnai Sándorral egy csapatot alkotva indult a kardozók csapatversenyében. A németeket legyőzve a csapat a fináléba jutott, itt azonban az olaszok állták útját a dobogó legfelső fokának, így végül ezüst érem kerülhetett a kerekesszékes kardcsapat tagjainak nyakába.

2021-11-24T13:20:55+00:00