Éretten viselkedtek és szépen vívtak

Korosztályos országos bajnokságokat rendeztek múlt hétvégén. A Békessy Béla Vívó Klub és a DSC-SI növendékei Balatonfüreden, az Olimpici GP6-on, illetve az újonc kardozók országos bajnokságán is érdekeltek voltak. Sok szép eredmény született a népes mezőnyben, külön öröm, hogy az újonc női párbajtőrözők csapatversenyében a Békessy egysége az ötödik helyen zárt.
Serra Bendegúz, a Békessy szakmai igazgatója foglalta össze tapasztalatait a versenyeket illetően. – A gyerekek már nagyon várták a versenyeket, kiéheztek arra, hogy téthelyzetben mérettessenek meg, illetve már szerettek volna találkozni más egyesületekből való barátaikkal. Mindenki nagyon fegyelmezett volt, betartották az óvintézkedéseket, éretten viselkedtek a fiatalok. Elégedett vagyok az eredményekkel, pláne annak fényében, hogy a vírushelyzet mennyire megnehezített a dolgunkat, egy hónapnyi felkészüléssel a hátuk mögött vágtak neki az ob-nak. Látszik a fejlődés a gyerekek vívásán, kezd kialakulni egy összetartó, és sikerre éhes mag – vélekedett a vezető.

Eredmények
Kard ob
Újonc Férfi Kard: 22. Czill Soma, 34. Mező István Ottó

Olimpici
Gyermek Fiú Párbajtőr: 15. Oszter-Barcsay Dominik
Gyermek Női Párbajtőr: 35 Szekeres Abigél
Újonc Férfi Párbajtőr: 41. Virágos Sebestyén Imre, 45. Kandi Bence Zsolt, 49. Kovács Bálint Tamás
Újonc Női Párbajtőr: 15. Szabó Panna Éva, 22. Oláh Enikő Júlia, 26. Nagy Blanka Virág, 29. Szekeres Blanka
Újonc Férfi Párbajtőr Csapat: 10. Békessy (Kandi Bence Zsolt, Kovács Bálint Tamás, Virágos Sebestyén Imre)
Újonc Női Párbajtőr Csapat: 5. Békessy (Nagy Blanka Virág, Oláh Enikő Júlia, Szabó Panna Éva, Szekeres Blanka)
Serdülő Férfi Párbajtőr: 38. Kandi Bence, 48. Virágos Sebestyén Imre
Serdülő Női Párbajtőr: 30. Nagy Blanka Virág, 32. Vásárhelyi Éva (DSC-SI), 58. Babinszki Anna (DSC-SI), 72. Szabó Panna Éva

2020-09-24T09:45:13+00:00