Előre ledolgozza a karácsonyi bejglit

Az országos bajnoksággal zárja le a 2019-es évet Göttlinger Dániel.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezik meg december 21-én, szombaton a kerekesszékses vívók országos bajnokságát, melyen a Békessy Béla Vívó klub pengeforgatója, Göttlinger Dániel is elindul, kardban és párbajtőrben is megméretteti magát. – Az ob-n általában népes mezőny gyűlik össze, remélem, jókat tudok majd vívni, és minél előrébb végzek. Ez az év utolsó viadala számomra, előre ledolgozom a karácsonyi bejglit, aztán jöhet egy kis szusszanó – mondta el Göttlinger Dániel, aki röviden összegezte az elmúlt hónapokban elért eredményeit is.
– A világbajnokság Koreában nem sikerült jól egyéniben, csapatban viszont szép eredményt értünk el. A novemberi amszterdami világkupa-verseny ellenben remekül alakult, örültem, hogy jól teljesítettem, kellett a sikerélmény a lelkemnek. Végre azt hoztam, amit elvártam magamtól, a szövetségi kapitány is mondta, visszatértem az életbe. A nyári varsói világkupa felemásra sikerült, a tavasszal, Franciaországban szerzett érmem miatt pedig roppant boldog voltam – osztotta meg a kiváló vívó, aki szorgosan tréningezik, igaz, néha nem egyszerű számára a munkával összeegyeztetni az edzéseket.

Számot vet
Az ob után Dani számára is egy kis szünet következik az ünnepek alatt, amit már vár is, hiszen hosszú és megterhelő időszakon van túl. – Az év végén fel lehet töltődni, és ilyenkor szoktam egy kis számvetést is tartani, átgondolom, mik is történtek velem, milyen versenyeken vettem részt, és mit értem el. A 2019 számomra vegyes volt, de az biztos, hogy sok értékes tapasztalattal gazdagodtam. Februárban Egerben folytatódik majd a szezon. Szeretek ott versenyezni, mert oda a barátok, a család is el tud jönni megnézni. Szeretem, ha jelen vannak a számomra fontos emberek a megmérettetéseimen, azok, akikre mindig számíthatok, és a lelkileg megterhelő időszakokon is át tudnak segíteni – fogalmazott.

2019-12-13T20:47:12+00:00