Elindult az Olimpici szezon – nívós versenyen léphettek pástra az ifjú párbajtőrözők Hajdúhadházon

3 nap alatt 18 páston 468 párbajtőröző versenyzett az Olimpici Grand Prix első állomásán Hajdúhadházon. A versenyt a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Békessy Béla Vívó Klub és az Olimpici KHA rendezte meg november 12 és 14. között.

A nemzetközi mezőnyben törpici–gyermek–újonc–serdülő leány és fiú párbajtőr vívóversenyzők nevezhettek egyéni versenyszámokban. A hajdúhadházi forduló egyben a Fülöp Gyula Emlékverseny nevet viseli tisztelegve ezzel a debreceni vívósport kiemelkedő mestere előtt. A sporteseményt idén is a Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Sportcsarnokában rendezték meg, ami ideális helyszín egy ilyen méretű verseny lebonyolítására. Serra György a szervező Békessy Béla Vívó Klub ügyvezetője sikeresnek értékelte a verseny megvalósítását, mely köszönhető annak a több mint 50 főnek, akik 4 napon keresztül dolgoztak annak érdekében, hogy idén is színvonalas legyen a hajdúhadházi állomás.

Ez a megmérettetés az utánpótlás nevelésnek is fontos momentuma az éles versenyeken gyűjtött tapasztalatok miatt. Az idei már a 16. évad, melyet a Kulcsár Győző nevéhez fűződő Olimpici Közhasznú Alapítvánnyal közösen szerveznek.

„Az egykori alapítók közt a Békessy Béla Vívó Klub is jelen van, így az első olimpici óta tagjai vagyunk a sorozatnak. Már hagyományosan itt van az első helyszín is, ahol a fiatalabb korosztályokban versenyző debreceni vívók nemzetközi mezőnyben, hazai pályán tudnak versenyezni egy komoly versenyen.”

– mondta Serra György a klub ügyvezetője, aki kiemelte azt is, hogy a pénteki és a szombati nap folyamán a Békessy és a Debreceni Sportiskola versenyzői közül összesen 11 vívó tett sikeres versenybírói vizsgát, akik a gyakorlatban is megmutatták, hogy nemcsak a páston, hanem azon kívül is jól teljesítenek versenybíróként is.

A népes mezőnyökben a debreceni reménységek is kiálltak magukért és a következő eredmények születtek:

Eredmények:

gyermek fiú:

  1. Gajdos Tibor Békessy Debrecen

újonc fiú:

  1. Oszter-Barcsay Dominik Békessy Debrecen

újonc leány:

  1. Szabó Emma Békessy Debrecen

serdülő fiú:

  1. Oszter-Barcsay Dominik Békessy Debrecen

serdülő leány:

  1. Oláh Enikő Júlia Békessy Debrecen
  2. Szabó Emma Békessy Debrecen
  3. Szekeres Abigél Békessy Debrecen

 

2021-11-17T15:48:20+00:00