Elégedetten tért haza Antibesből

Kardban bronzérmet szerzett Göttlinger Dániel, aki sajnálja, hogy a párbajtőr viszont nem ment most neki.

A Békessy Béla Vívó Klub kiváló kerekesszékes vívója, Göttlinger Dániel Franciaországban, az Antibesben rendezett satellite vk-n szerepelt múlt hétvégén. Ez a viadal egy viszonylag új „találmánya” a nemzetközi szövetségnek, melyen többek között paralimpikonok is részt vettek. Dani szombaton kardban bronzérmet szerzett, vasárnap pedig párbajtőrben a 12. helyen végzett.

Magának tette nehézzé
– Már tavaly is megrendezték ezt a viadalt, akkor sajnos nem tudtam részt venni rajta. Örülök, hogy ezúttal ott lehettem, egészen szép létszám gyűlt össze mindhárom fegyvernemben, és a mezőny minőségére sem lehetett panasz. Voltak ismerős arcok, de olyanokkal is találkoztam, akikkel még sosem. A kard most nagyon jól ment, hibátlan csoportkört produkáltam, így a nyolcba kerülésért nem is kellett vívnom. A négybe jutásért vívott asszót saját magamnak tettem nehézzé, többször is bemozdultam, amiért pirosat kaptam, és nem igazán tudtam kiismerni ellenfelem taktikáját. De sikerült túljutnom rajta. A döntőbe kerülését nehezen indultam be, „csikorogtak a kerekek”, későn ébredtem, próbáltam zárkózni, de kevés sikerrel, négy tussal kikaptam. Annak örültem, hogy olyan akciókat tudtam végigvinni, amelyeket nem is szoktunk gyakorolni az edzőmmel, azért meg pláne boldog voltam, hogy érmet is szereztem. A párbajtőr viszont most nagyon gyatrán ment, bátortalan voltam, nem tudtam azt nyújtani, amire igazán képes vagyok, sok hibát követtem el. Sajnálom, hogy így alakult, elég felemásra sikerült ez a verseny – idézte fel az eseményeket Göttlinger Dániel, aki azért összességében elégedetten tért haza.
Mint mondta, a rendezés remek volt, hasznos megmérettetésen van túl, és bízik benne, a jövőben is lesznek hasonló viadalok. Ahogyan azt már megírtuk, Dani kicsit ódzkodik a repüléstől, de most ezzel sem volt gond, odafele az út felét végigaludta, hazafele pedig a fáradtságtól szinte aggódni sem volt ereje.
Egy másik békessys tagja is volt a magyar különítménynek, hiszen csapatvezetőként klubunk ügyvezető igazgatója, Serra György is a mieinkkel tartott Franciaországba.

2019-04-17T10:29:00+00:00