Éhezett már a versenyzésre

Göttlinger Dániel örül a lehetőségnek, hogy a BOK Csarnokban vívhat.

Véget ért a hosszú hónapok óta tartó böjt: a februári, egri Világkupa után december 13-án versenyezhetett ismét Göttlinger Dániel, a Békessy Béla Vívó Klub kiváló kerekesszékes pengeforgatója. Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban tartották meg múlt vasárnap a kerekesszékes magyar bajnokságot. Göttlinger kardban az elődöntőig menetelt, ahol a Törekvés SE versenyzőjét, Zsolnai Sándort verte 15/9-re, ezzel kiharcolva a fináléba jutást. A kerekesszékes kard döntőt az épek országos bajnokságán rendezik meg az előttünk álló hétvégén a BOK Csarnokban.
Dani párbajtőrben is kitett magáért, egészen a döntőig menetelt, csak Tarjányi István tudta megállítani, így ezüst került Dani nyakába.

Élvezte a versenyt
– Nagyon vártam már, hogy végre újra versenyezhessek, hiszen legutóbb februárban volt erre lehetőségem. Kíváncsi voltam, hányan vállalják a szereplést, ugyanis mikor korábban más viadalokon bíráskodtam, tapasztaltam, hogy többen nem jelentek meg. Szerencsére mindenki ott volt az ob-n, akire számítottam, jó volt újra találkozni a többiekkel. A csarnok egy másik termében versenyeztünk ezúttal, és be kell valljam, számomra ez a környezet sokkal szerethetőbb volt, jó lenne, ha a jövőben is ott lennének a megmérettetések. Élveztem a versenyzést, és összességében elégedett is lehetek magammal, pláne ennyi kihagyás után, de persze mindig van min javítani. Kardban kíváncsi voltam, miként tudom kamatoztatni a tanultakat. Az elődöntőben ugyan volt egy kis rövidzárlatom, de átlendültem rajta, és beverekedtem magam a fináléba. Csak később mondták meg, hogy a döntő a BOK Csarnokban lesz, meg is lepődtem. Nagyon izgatott vagyok a helyszín miatt, fő páston vívhatok, de persze próbálom a helyén kezelni ezt a lehetőséget, nem akarom, hogy esetleg negatív irányba vigye a teljesítményem ez a lehetőség, nem szabad túlzottan tisztelnem a helyet. Mindent meg fogok tenni, hogy arannyal térhessek haza, de a legfontosabb, hogy élvezzem a versenyzést, és megéljem ezt a nem mindennapi élményt – fogalmazott Göttlinger Dániel, aki szerint a kard után nehezen tudta átállítani az agyát a párbajtőrre, éppen ezért abban a fegyvernemben nehézkesen is indult számára a vívás.
– Lépésről-lépésre álltam át, döcögősen indultam, de idővel belejöttem. Az elődöntőben egy miskolci társammal vívtam, tehát újra összejött a keleti klasszikus. Mindent beleadtam, így jöhetett az aranycsata. A döntőben már nem tudtam azt a vívást hozni, amit előtte, válogatott ellenfelem ezúttal jobb volt – mondta el a kerekesszékes vívó, aki azt is elárulta, hogyan élte, éli meg a vírushelyzetet.
– Az elején, még tavasszal nehéz volt, nem lehetett edzésre sem járni, otthon gyakoroltam, már amennyire tudtam. Amióta újra lehet látogatni a foglalkozásokat, már sokkal jobb a helyzet. Igaz a mondás, hogy akkor értékeli igazán az ember azt, amije van, mikor elveszíti. Persze én is tartok tőle, hogy elkapom a vírust, éppen ezért minden tőlem telhetőt megteszek a védekezés terén. Nem félek versenyekre járni, hiszen ugyanúgy elkaphatja az ember akár a közértben is a betegséget. Remélem, tavaszra rendeződik a helyzet, és újra lehetnek edzőtáborok, versenyek, van mit bepótolni!

2020-12-15T13:24:19+00:00