Domináltak a Békessy vívói Szegeden

Serra Solt és Kálmán Zille is aranyérmet nyert a vidékbajnokságon.

Felnőtt vidékbajnokságot rendeztek Szegeden a hétvégén, a versenyen a Békessy Béla Vívó Klub sportolói uralták a mezőnyt.
A párbajtőrözők női egyéni számában Kálmán Zille győzött, Budai Marianna az ötödik, Babinszki Anna pedig a hetedik lett. A férfi párbajtőrözőknél Serra Solt bizonyult a legjobbnak, Balogh Szabolcs az ötödik helyen zárt, míg Kormos Levente a hatodik lett. A 16. pozícióban végzett Szodoray-Parádi Hunor, Kiss Balázs pedig a harmincharmadikként végzett. A férfi tőrözőknél Ullman Yotam bronzérmet szerzett, Nagy András a 14., Chen Zhang Tamás a 16. helyezett volt.

A férfi párbajtőrözők csapatküzdelmeiben a Békessy 2. (Kiss Balázs, Németh Péter, Serra Solt) egészen az első helyig menetelt, míg a Békessy 1. (Balogh Szabolcs, Kormos Levente, Szodoray-Parádi Hunor) bronzéremnek örülhetett. A tőrözők között is remekelt klubunk csapata, a Chen Zhang Tamás, Nagy András, Serra Solt és Ullman Yotam összetételű formáció a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
Csapatban, a női párbajtőrözőknél is aranyat akasztottak a békessysek nyakába, Babinszki Anna, Budai Marianna, valamint Reményi Réka remekül dolgozott össze, jutalmuk pedig a lefényesebben csillogó medál lett. Németh Péter, Serra Solt, illetve Ullman Yotam (kard csapat) is aranyat szerzett.

2019-05-18T11:48:30+00:00