Bronzérem és pontszerző hely a szolnoki vidékbajnokságon

Szolnokon rendezték a Felnőtt Vidékbajnokságot, amelyre párbajtőr versenyszámban a Békessy Béla Vívó Klub tagjai közül 12 versenyző nevezett.

December 4-én az egyéni versenyen a legjobb eredményt a férfiak mezőnyében Kormos Levente érte el, aki a pontszerző 6. helyen zárt. Levente csoportja legjobbjaként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol a legjobb 32 közé jutásért klubtársával, Dr. Mező Istvánnak kellett megküzdenie, akit 15-6-ra győzött le. Következő ellenfele Schwaiger Csaba (KRVSE) volt, akit szintén magabiztosan búcsúztatott 15-9-re. Ez a magabiztosság maradt a legjobb 16 között is Hesz Krisztián (PTE-PEAC) ellen, akit 15-10-re győzött le, így bejutva a legjobb nyolc közé. Itt a Tapolcai Vívóklub versenyzőjével akadt össze a pengéje, akivel sem Levente sem más nem bírt el a mezőnyben. Így a Békessy vívóját 6-15-re a későbbi győztes Kovács Dániel búcsúztatta. Kormos Levente egy kiváló menetelés után végül ez előkelő 6. helyen zárta a versenyt.

A lányok közül a legjobban a Békessysek közül Oláh Júlia Enikő teljesített, aki a 12. helyen végzett.

Másnap, december 5-én a férfiak csapatversenyében Balogh Szabolcs, Mező István Ottó és Kormos Levente hármasa indult, akik a negyeddöntőben a Szolnoki MÁV csapatát fölényesen, 47-27-re győzték le. A döntőbe jutásért a PTE-PEAC csapatával kellett megvívni. A fiúk a végsőkig küzdöttek a szoros asszókban, ezúttal azonban a későbbi győztes bizonyult jobbnak és 45-41 arányban vereséget szenvedett a debreceni trió, akik így a harmadik helyért vívhattak tovább. Ellenfelük KRVSE csapata volt, akik szintén nem adták könnyen a dobogó harmadik fokát. Kiélezett küzdelemben végül a Békessy csapata egy asszóval (45-44) nyerte a viadalt így megszerezve a bronzérmet.

Eredmények:

Férfi párbajtőr egyéni verseny:

 1. Kormos Levente Békessy Béla Vívó Klub
 2. Balogh Szabolcs Békessy Béla Vívó Klub
 3. Kiss Balázs Békessy Béla Vívó Klub
 4. Bolzoni Sebestyén Békessy Béla Vívó Klub
 5. Mező István Ottó Békessy Béla Vívó Klub
 6. Győrfi Zsombor Péter Békessy Béla Vívó Klub
 7. Dr. Mező István Békessy Béla Vívó Klub

 

Női párbajtőr egyéni verseny:

 1. Oláh Enikő Júlia Békessy Béla Vívó Klub
 2. Berényi Rebeka Anna Debreceni Sportiskola
 3. Reményi Réka Debreceni Sportiskola
 4. Vásárhelyi Éva Debreceni Sportiskola
 5. Kocsis Evelin Debreceni Sportiskola

 

Férfi párbajtőr csapatverseny:

 1. hely: Balogh Szabolcs, Mező István Ottó, Kormos Levente
2021-12-08T17:18:11+00:00