Az élmezőnyben végzett Oszter-Barcsay Dominik az Olimpici Grand Prix szolnoki állomásán

A Olimpici versenyek mindig remek alkalmat szolgáltatnak arra, hogy az ifjú párbajtőrözők népes mezőnyben is kipróbálják magukat profi körülmények között. Ez a versenyrutin megszerzése szempontjából is fontos, amire december 10. és 12. között most a szolnoki állomáson volt lehetőségük a fiatal vívópalántáknak, ahol klubunk 3 fővel képviseltette magát.

A Békessy Béla Vívó Klub színeiben Oszter-Barcsay Dominik december 11-én az újonc korcsoportban indult, ahol csoportja legjobbjaként jutott tovább. Az egyenes kieséses szakaszban a Szolnoki ellenfelét Hermann Dánielt 15-12-re győzte le, majd a Vasas vívója Bata Máté fölött aratott fölényes győzelmet 15-8 arányban. A legjobb 16 közt Nagy-Tószegi Soma (PTE-PEAC) volt a következő ellenfele. Kettejük párbaja 15-12-re végződött Dominik győzelmével. A negyedöntőben a BHSE vívója Donkó Zádor Áron volt az ellenfele, aki ezúttal 3 tussal jobbnak bizonyult a Békessy vívójánál. Oszter-Barcsay Dominik végül a pontszerző 7. helyet szerezte meg. A korosztály másik Békessys indulója Gajdos Tibor volt, aki az 59. helyen zárt.

A lányokat a klubból Oláh Enikő Júlia képviselte, aki másnap, december 12-én lépett pástra a serdülő korcsoportban. A csoportkörök után az egyenes kieséses szakaszban első ellenfele a Avengarde VSE vívója Szabó Lilla volt, aki ellen magabiztos vívással 15-9 re nyert. A legjobb 32-ben Enikőnek Rónaszéki Izabella Sárával akadt össze a pengéje. Az asszó vége 15-7 lett a Vasas reménységének javára, így Oláh Enikő a 19. helyen végzett.

Eredmények:

Újonc fiú:

7. Oszter-Barcsay Dominik

59. Gajdos Tibor

Serdülő lány:

19. Oláh Enikő Júlia

2021-12-16T23:14:10+00:00