Átadták a Békessy Béla Díjat – az elismerést idén Rácz György vívómester kapta meg

A Békessy Béla Díjat a kiváló vívó leszármazottai alapítottak, hogy ápolják a stockholmi olimpia ezüstérmesének emlékét. A díjat azok a személyek kapják, akik tetteikkel hozzájárultak eszmei örökségének megőrzésében. A díjátadót február 27-én tartották a Békessy Béla Emlékverseny eredményhirdetése után. Az emlékplakettet idén kiemelkedő munkásságáért Rácz György, vívóedző kapta, aki már 20 éve edzi kiváló szakmai tudással és eltökéltséggel a klub vívóit.

„Rácz György edző az egyesület életében meghatározó szerepet tölt be immár két évtizede. Kiemelkedő munkabírása és munkamorálja nagy segítséget jelent az egyesület fejlődése szempontjából. A Békessy Béla Vívó Klub „Rácz mestere” az a vívómester, aki az egyesület érdekeit előtérbe helyezi és a közösség mindig számíthat rá. Ezzel a díjjal szeretnénk kifejezni nagyrabecsülésünket és hálánkat a megbízhatóságáért és mindazért, amit a debreceni vívás felvirágoztatása érdekében végzett.” – mondta Serra György a Békessy Béla Vívó Klub ügyvezetője a díjátadó ünnepség után.

A díjat korábban olyan személyek kapták már meg, mint például a klub elnöke Dezső Zsigmond, az edző és korábbi versenyző Serra Solt vagy a jelen egyik kiválósága Mihály Kata.

2022-03-08T23:25:31+00:00