A vb-bronzérmes állta útját

A kötelező győzelmeken túl extrát is nyújtott Mihály Kata Caliban.

A kolumbiai Caliban kezdődött a párbajtőrözők olimpiai kvalifikációs sorozata múlt hétvégén, a Grand Prix-en a Békessy Béla Vívó Klub válogatott sportolója, Mihály Kata is pástra lépett.

A verseny előtt sérüléssel bajlódó debreceni válogatott vívó előzetesen elmondta, nagyon várja a GP-t, amelyre sajnos edzője, Serra Bendegúz nem tudta elkísérni. Kata így is szépen helytállt: nagyon erős selejtezős csoportba került, melyből 4–2-es mutatóval lépett tovább. A 96-ba jutásért vívott mérkőzésen a vb-bronzérmes Erika Kirpu állította meg, 15–14-re kapott ki a cívisvárosi párbajtőröző.

A Békessy szakmai igazgatója, Serra Bendegúz természetesen az interneten keresztül figyelemmel kísérte tanítványa szereplését, és elégedett volt a látottakkal. – A verseny során sok helyen borult a papírforma, több világklasszis idő előtt búcsúzott. Kata is közel volt a bravúrhoz, hiszen mindössze egy találattal maradt alul ellenfelétől a 96-ba jutásért vívott csatában. Meg vagyok elégedve Kata teljesítményével, pláne, hogy a selejtező során a kötelező győzelmeken túl még extrát is nyújtott. Hajszál híján összejött egy nagy skalp. Dolgozunk azon, hogy a két hét múlva Dubajban esedékes világkupán újabb világklasszisok orra alá törjön borsot.

2019-05-07T14:20:49+00:00