A legjobb sportolók közt Nagy Blanka Virág

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola egy gála keretében minden évben díjazza a szakosztályok legjobb sportolóit és edzőiket, a legjobb női és férfi utánpótlás és felnőtt sportolóit, az év edzőjét, valamint átadják a Jó tanuló-Jó sportoló elismeréseket, továbbá az év fő támogatóját is megnevezik.

Idén Nagy Blanka Virág lett a vívószakosztály legjobbja. A Debreceni Sportiskola párbajtőrözője még csak 15 éves, de máris kimagasló eredményeket tudhat magáénak. Céltudatosságának, szorgalmának és kitartásának köszönhetően 2021-ben sikert sikerre halmozott a debreceni vívósport egyik nagy reménysége. Korosztályában ezüstérmes lett az országos bajnokságon, felnőtt Magyar Kupában, Tatán az 5. helyen végzett, kvalifikációt szerzett junior világkupákra és felnőtt Grand Prixen való részvételre, és az első külföldi nemzetközi versenyén a belgrádi kadet Európai Kupában a hatodik helyet szerezte meg.  Ezen eredményekkel pedig kiérdemelte, hogy díjat adhasson át a 64. Év sportolója gála színpadán a legendás Nagy László és Görbicz Anita kézilabdázók társaságában. Blanka elhivatottsága és szorgalma a páston kívül is megmutatkozik, hiszen a tanulmányok terén is kiválóan megállja a helyét.

A gálán adták át Bárány László és családja (a Master Good cégcsoport három tulajdonosa) támogatását, akik magánvagyonukból évi 1,5-1,5 millió forinttal támogatják a DSI három sportolóját és edzőjét. Idén az egyik támogatott Nagy Blanka Virág és edzője Serra Bendegúz.

A Bárány család nagylelkű támogatása nagyon sokat jelent a sportoló fejlődése szempontjából. Ennek köszönhetően lehetősége lesz több külföldi versenyen is részt venni, ahol nemzetközi mezőnyben rengeteg tapasztalattal gazdagodhat. Részt vehet több edzőtáborban, ahol új edzőpartnerekkel, vívóstílusokkal találkozhat. Fejlesztheti felszerelését és a sportban kulcsfontosságú regenerációs lehetőségekhez is hozzájuthat.

A gálán díjazták a Jó tanuló – Jó sportolókat is. 2020-ban a Debreceni Sportiskola vívói közül Vásárhelyi Éva, míg 2021-ben Szabó Panna Éva érdemelte ki a díjat kimagasló tanulmányi és sporteredményéért.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola gálájáról további fotókat itt talál.

Fotók forrása: https://www.facebook.com/debrecenisportcentrum/posts/2095429887304284

2022-02-03T16:06:36+00:00